یکی از مشکلات شایع ترین گوارشی دل درد به دلیل سندرم روده تحریک پذیر است.

مطالعات اخیر نشان داده که استفاده از پروبیوتیک ها و یا گیاهان دارویی می تواند دل درد و یا دیگر مشکلات گوارشی را خوب کند.

شکم درد، تغییر قوام مدفوع و سختی در اجابت مزاج، نفخ و وجود اسهال یا یبوست، عمده علائم مشاهده شده در این سندروم می­ باشند.

علت سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) روشن نیست و حدود ۲۰ درصد مردم جامعه را درگیر کرده و در زنان این بیماری بیشتر از مردان دیده می‌شود.

پروبیوتیک‌ها‌ در رده غذاهای فراسودمند هستند. پروبیوتیک ها حاوی ‌باکتری‌های زنده‌ای هستند که به شکل کپسول یا پودر (یا در ماست) مصرف می‌شوند.

این مواد ممکن است با برقراری تعادل میان انواع باکتری در روده و احتمالا با تاثیر گذاشتن بر دستگاه ایمنی به رفع مشکلات روده‌ای کمک کنند.

شماری از تحقیقات کوچک و نیز گزارش‌های موردی حاکی از آن است که پروبیوتیک‌ها می‌توانند علائم روده تحریک ‌پذیر را کاهش دهند.

پروبیوتیک ها باکتری های خوبی هستند که به صورت طبیعی در روده زندگی می کنند و در اغلب غذا ها یافت می شوند، مانند ماست، و مکمل های غذایی.

پیشنهاد شده که افراد با سندرم کولون تحریک پذیر مکن است به مقدار کافی باکتریهای مفید نداشته باشند، و اضافه کردن باکتریهای مفید به غذای شما ممکن است کمک به ساده تر شدن نشانه های شما شود.

برخی مطالعات نشان داده است که باکتریهای خوب می تواند عود سندرم کولون تحریک پذیر را کاهش دهد .

همه مطالعات بر باکتری های خوب نتایج خوبی نداشته است

 

این روزها بحث پروبیوتیک‌ها داغ است. آیا پروبیوتیک‌ها در IBS موثرند؟

پروبیوتیک‌ها‌ حاوی ‌باکتری‌های زنده‌ای هستند که به عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کنند. امروزه با اضافه کردن پروبیوتیک‌ها به بسیاری از فرآورده‌های لبنی، امکان دریافت آن به سهولت میسر است.

این مواد ممکن است با برقراری تعادل میان انواع باکتری‌ها در روده و احتمالا با تاثیر بر دستگاه ایمنی به رفع مشکلات روده‌ای کمک کنند.

 

همچنین گیاهان دارویی نظیر آیبریس امارا، سنبل ختایی، گل بابونه، نعنا فلفلی، زیره سبز، خارمریم، بادرنجبویه، مامیران، شیرین بیان و … نیز می توانند در درمان سندرم روده تحریک پذیر موئثر باشند.

گیاهان دارویی و پروبیوتیکها با یکدیگر اثر سینرژیک دارند. یعنی اثر بخشی استفاده هم زمان پروبیوتیکها و گیاهان دارویی بیشتر استفاده هر کدام به تنهایی می باشد.

به همین دلیل تولید مواد غذایی گیاهی سرشار از پروبیوتیک می تواند در کنترل و درمان این بیماری ها تاثیر فوق العاده ای داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *