مطالعات مختلف نشان داده است که مصرف مداوم پروبیوتیک ها در کنار استفاده از رژیم غذایی سالم می تواند تاثیر بسیار مهمی در لاغری و کاهش وزن داشته باشد.

چاقی یک بیماری چند عاملی است و نقش میکروبهای روده در علل مختلف اخیراً مورد توجه قرار گرفته است. شواهد مختلفی از اثر «ضد چاقی» پروبیوتیک‌ها حمایت می‌کنند، اما اغلب پروبیوتیک هایی که برای لاغری می شناسیم ماندگاری پایینی دارند و در برابر حرارت مقاوم نیستند. به همین دلیل در مواد غذایی به صورت بسیار محدود استفاده می شوند.
باسیلوس کواگولانس یک باکتری مقاوم به دماهای بالا است، فعالیت پروبیوتیکی دارد و می تواند برای تولید غذاهای کاربردی استفاده شود.

خواص پروبیوتیکی باسیلوس کواگولانس:

چندین مطالعه نشان داده اند که چربی شکمی با عوامل خطر قلبی عروقی مرتبط است در آخرین مطالعه ای که توسط استادان دانشگاه ملی سئول انجام شده نشان داده اند که این پروبیوتیک در مواد غذایی می‌تواند برای کاهش تجمع چربی شکمی و همچنین شاخص‌های مرتبط با چاقی مانند توده چربی بدن، وزن و دور کمر در افراد چاق مفید باشد. علاوه بر این، ممکن است به کاهش خطرات قلبی و متابولیک مختلف به دلیل کاهش چربی احشایی کمک کند.
به همین دلیل استفاده از مواد غذایی حاوی باسیلوس کواگولانس یک استراتژی بالقوه ایده آل برای درمان چاقی با تنظیم گوارش روده است. این درمان بی خطر است زیرا هیچ عوارض جانبی جدی گزارش شده ای ندارد و ممکن است برای استفاده طولانی مدت مناسب باشد. استفاده از این پروبیوتیک ویژه می تواند یک درمان جایگزین باشد که می تواند بیشتر در درمان های چاقی موجود گنجانده شود. علاوه بر این، این پتانسیل را دارد که به عنوان یک غذای سالم فراسودمند با اثرات اثبات شده ضد چاقی برای مدت طولانی بدون عوارض جانبی جدی مورد استفاده قرار گیرد.

مطالعات مختلف نشان داده است که مصرف مداوم پروبیوتیک ها در کنار استفاده از رژیم غذایی سالم می تواند تاثیر مهمی در لاغری و کاهش وزن داشته باشد

مکانسیم عمل پروبیوتیک ها در کاهش وزن و لاغری

پروبیوتیک ها می توانند به شما برای کاهش وزن کمک کنند

  1. کاهش التهاب:
    نشان داده شده است که پروبیوتیک ها التهاب دستگاه گوارش را تعدیل می کنند، هضم مناسب را بهبود می بخشند و یبوست را کاهش می دهند. التهاب به عنوان یک علت زمینه ای کاهش متابولیسم و افزایش وزن بدن یافت شده است.
  2. متابولیسم انرژی:
    بهبود متابولیسم در طول هضم منجر به افزایش انرژی می شود. این اغلب به افزایش فعالیت بدنی ترجمه می شود.
  3. هموستاز:
    مصرف پروبیوتیک با هموستاز بدن، که مسئول تنظیم وزن بدن است، مرتبط است. این ممکن است به کاهش وزن کمکی نکند، اما از افزایش وزن در مواقعی جلوگیری می کند که ممکن است آنقدر شلوغ باشید که به طور معمول ورزش نمی کنید یا داروهایی را مصرف می کنید که باعث افزایش وزن می شوند.
  4. تعدیل گلوکز:
    نشان داده شده است که پروبیوتیک ها سطح گلوکز خون را تنظیم و کاهش می دهند، که بار کبد شما را از بین می برد و از ذخیره شدن آن انرژی به عنوان چربی بدن جلوگیری می کند.
  5. سیری:
    ترشح GLP-1، هورمونی که اشتها را کاهش می دهد، می تواند با مصرف پروبیوتیک مرتبط باشد. این هورمون همچنین ممکن است به سوزاندن کالری و چربی کمک کند.
  6. کاهش چربی:
    پروبیوتیک ها سطح پروتئین خاصی (ANGPTL4) را افزایش می دهند که ذخیره چربی را کاهش می دهد و در نتیجه چربی بدن را کاهش می دهد.

تیم سلامت سبز برای اولین بار در ایران در دمنوش سینرژیک از پروبیوتیک های مقاوم به حرارت در کنار گیاهان دارویی استفاده کرده است تا با استفاده از اثر سینرژیستی مواد غذایی اثربخشی آنها را افزایش دهد.

منابع:

Natural & Wellness

https://doi.org/10.3389%2Ffnut.2023.1148512

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *