تقریبا همه مردم با خواص سلامت بخش پروبیوتیک ها آشنایی دارند. ولی مسلما جالب است که بدانیم که پزشکان و متخصصان درباره پروبیوتیک ها چه می گویند؟

پزشکان و متخصصان داخلی:

محمد دانشی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران:

«مصرف باکتری‌های پروبیوتیک منجر به بهبود عملکرد سیستم گوارش می‌شود و با تولید ریزمغذی‌ها موجب بهبود سلامت مصرف‌کنندگان خواهد شد. طبق مطالعات علمی در پیشگیری از برخی از انواع سرطان، افزایش طول عمر و بهبود عملکرد اندام‌های مختلف بدن موثر هستند، اما مهم‌ترین ویژگی پروبیوتیک‌ها بهبود سلامت دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود عملکرد سیستم قلبی عروقی است.»

دکتر علی‌اکبر رمضانی، متخصص تغذیه:

در واقع پروبیوتیکها نه‌‌تنها بیماری‌زا نیستند، بلکه در طول عبور از مجرای گوارشی،‌ زنده و فعال بوده و با ایجاد لایه‌های حفاظتی مخاطی در روده‌ها با باکتری‌های مضر مبارزه کرده و منجر به افزایش سطح ایمنی بدن می‌شوند. جلوگیری از رشد باکتری‌های عفونی در بدن، کاهش کلسترول خون، پیشگیری از ابتلا به سرطان و… از دیگر خواص این باکتری‌هاست.

دکتر محمدرضا وفا،‌ متخصص تغذیه و رژیم درمانی:

کاهش عوارض عدم ‌تحمل لاکتوز از مهم‌ترین خواص محصولات پروبیوتیک است، به علاوه، محصولات پروبیوتیک خواص ضدعفونی‌کننده هم دارند و با جلوگیری از رشد باکتری‌های عفونت‌زا در بدن، باعث پیشگیری از ابتلا به عوارض ناشی از بیماری‌های عفونی مثل اسهال می‌شوند.

دکتر مریم تاج آبادی رییس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران:

به گفته بقراط «ریشه مرگ در روده است» پروبیوتیک‌ها باکتری‌های مفید هستند و به تنظیم فعالیت‌های گوارش، تعدیل سیستم ایمنی کمک می‌کنند و روی خلق و خوی افراد تاثیرگذار هستند.

دکتر علی اکبر سیاری، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:

کودکانی که مبتلا به کولیک هستند مصرف پروبیوتیک می تواند تا مقدار زیادی راهگشا باشد و تاثیر دارویی را افزایش دهد. مصرف فراورده های پروبیوتیک دل درد و نارسایی های گوارشی را نیز در کودکان التیام می بخشد و اگر چه بطور قطعی تاثیر آن به عنوان دارو اثبات نشده اما به عنوان کمکی برای اثر بخشی بیشتر دارو ها به اثبات رسیده است.

دکتر شکوه سربلوکی، متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان:

نتایج تحقیقات متعدد ثابت کرده که پروبیوتیک ها و پره بیوتیک ها قادرند سلامت میزبان را با افزایش تعداد باکتری های مفید در روده بهبود ببخشند. پروبیوتیک ها و پره بیوتیک ها علاوه بر بهبودی بسیاری از اختلالات دستگاه گوارش در پیشگیری از چاقی و دیابت نوعII و کاهش کلسترول خون نیز موثر هستند.

دکتر سید علی جعفری فوق تخصص گوارش کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

سرتاسر بدن انسان سرشار از پروبیوتیک ها یا میکروب های مفید است که به صورت هم زیستی با بشر عمل می کنند. خاستگاه اصلی و اثربخشی پروبیوتیک ها یا میکروب های مفید دستگاه گوارش است و این میکروب ها از حفره دهان تا انتهای دستگاه گوارش را در برمی گیرند، اما در روده باریک و روده بزرگ به وفور یافت می شوند.

حمید آهنچیان، فوق تخصص آلرژی: “رویکرد بالینی به پروبیوتیک‌ها و پره بیوتیک‌ها”، تصریح کرد:

نباید نگاه وسواسی به بهداشت کودکان داشت و در پرورش آنان سخت‌گیری کرد زیرا اندکی تماس با میکروب‌ها برای سیستم ایمنی بدن لازم است تا این سیستم عملکرد دفاعی مطلوبی داشته باشد.

این فوق تخصص آلرژی و ایمنی‌شناسی خاطرنشان کرد: بیشتر از تعداد سلول‌های موجود در بدن ما میکروب و باکتری وجود دارد که بخش اعظم این میکروب‌ها در دستگاه گوارش هستند، حتی در مجرای‌های هوایی انسان نیز تعداد بسیاری باکتری مفید وجود دارد.

دکتر سید امیرمحمد مرتضویان، متخصص صنایع غذایی و استادیار انستیتو تحقیقات تغذیه کشور:

خواص ضد‌سرطانی و کاهش خطر ابتلا به سرطان، تنظیم و تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش کلسترول خون از اثرات مثبت ماست و شیرهای پروبیوتیک هستند. به علاوه، محصولات پروبیوتیک خواص ضدعفونی‌کننده هم دارند و با جلوگیری از رشد باکتری‌های عفونت‌زا در بدن، باعث پیشگیری از ابتلا به عوارض ناشی از بیماری‌های عفونی مانند اسهال می‌شوند. حتی به تازگی، مفید بودن محصولات پروبیوتیک برای سلامت دندان‌ها هم به اثبات رسیده است.

حکیم دکتر حسین روازاده، مدیر موسسه پژوهشی درمانی احیای طب جامع ایرانیان:

ماستهای پروبیوتیک زودتر ترش می شوند. این ماستها در واقع مشابه همان ماستهایی است که نیاکان ما سالها به صورت سنتی آن را تولید می کردند. طرفداران مواد غذایی زنده معتقدند انجام روندهای صنعتی و شیمیایی روی مواد غذایی برای ماندگاری و نگهداری طولانی، سلامت این مواد غذایی را از بین برده و مواد غذایی را تبدیل به ترکیبات مضر برای بدن انسان می نماید.

پزشکان خارجی:

آلن سی لوگان متخصص طب سنتی و طبیعی در ایالت کانکتیکات می گوید:

پروبیوتیک ها باعث تعادل در باکتری های داخل معده (میکروبیوتا) می شوند.این باکتری ها کارهای بسیاری در معده و روده انجام می دهند که مهم ترین آن ها حفاظت از دیواره روده است.

عدم تعادل این باکتری ها در روده و معده (به عنوان مثال به علت استرس روانی، چربی بالا و رژیم غذایی پر از قند) به نفوذپذیری روده منجر می شود. نفوذ پذیری روده اتفاق ناخوشایندی است زیرا بخشی از باکتری ها در اثر نداشتن تعادل از طریق دیواره  روده به جریان خون منتقل شده و باعث ایجاد التهاب می شوند که این مسأله با چاقی، بیماری و سایر مشکلات روحی و روانی در ارتباط است.

تیپورا شاینهوس، استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی:

پروبیوتیک در واقع نوعی میکرواورگانیسم است و زمانی که اندازه معین و مناسبی برای آن تعریف شده باشد مفید است. “برخی از مزایای پروبیوتیک این است که می تواند از بسیاری از عفونت ها جلوگیری به عمل آورد و با بیماری ها مقابله کند، به هضم بهتر غذا کمک کند و احتمالا به سلامت سیستم ایمنی بدن بیانجامد.”

پرفسور کیت ایوب، متخصص کودکان:

در مواقعی که آنتی بیوتیک مصرف می کنید یا به منطقه ای سفر می کنید که وضعیت آب چندان مناسبی ندارد این امکان وجود دارد که به شکم روش مبتلا شوید. نخستین درمانی که می تواند به شما کمک کند و وضعیت شکم تان را بهتر گرداند، پروبیوتیک ها هستند.

دکتر «اسوتلانا کوگان» نویسنده کتاب «پایان بردگی با رژیم غذایی»، در این مورد می گوید:

افرادی که از رژیم های غذایی بدون گلوتن تبعیت می کنند، یکی از میکرواورگانیسم هایی چون مخمر که بدن به آن نیاز دارد را حذف می کنند. هنگامی که می خواهید شروع به خوردن مکمل پروبیوتیک کنید حتما با پزشک خود مشورت کنید چرا که نمی توانید همیشه و تا آخر عمرتان از قرص های آن استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *