دمنوش های طبیعی در فرهنگ و طب سنتی ایران جایگاه ویژه ای دارد. متاسفانه در حال حاضر برخی شرکتها با افرودنی و طعم دهنده های غیر مجاز سعی در طعم دهی هر چه بیشتر دمنوش ها دارند که نه تنها خاصیت سلامت بخش ندارد. بلکه می تواند مضرات مختلفی به همراه داشته باشد. ولی شرکت پیشگام کاوش سلامت سبز با تکیه بر تولید محصولات با کیفیت اقدام به تولید دمنوش های طبیعی با خاصیت پروبیوتیک نموده است.

اهمیت استفاده از دمنوش های طبیعی در زندگی امروز

انسان ها از دیرباز اهمیت غذایی و دارویی استفاده از گیاهان را می دانستند. ارزش غذایی گیاهان موجب شد که انسانها به دنبال کاربردهای مفیدتر از این محصولات باشند. یکی از این کاربردها خواص دمنوش های طبیعی است.

دمنوش شامل عصاره گیاهان است که از طریق حرارت ملایم در آب حل می گردد. این عصاره ها به دلیل داشتن ترکیبات معطر و فنولی می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند، عوارض بیماری های مختلف را کاهش دهند یا خاصیت ضد میکروبی داشته باشند.

امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی مردم فعالیت بدنی و مواد غذایی سالم کاهش یافته است که موجب تشدید بیماری های مختلف می گردد. وقتی بدن در حال تحرک و فعالیت است به تمامی ارگانهای بدن پیامی مبنی بر آمادگی صادر می شود. ولی بدون فعالیت اغلب ارگانهای بدن خاموش هستند و این نقطه شروع بیماری های مختلف است.

یکی از راه هایی که می توان بدن را در آمادگی کامل نگه داشت ورزش منظم روزانه است. همچنین استفاده از مواد غذایی فراسودمند می تواند در این زمینه گزینه مناسبی باشد.

مواد غذایی فراسودمند یا عملگرا موادی هستند که علاوه بر ارزش غذایی اثرات سلامتبخش دیگری نیز بر بدن داشته باشند.

دمنوش های طبیعی نیز در دسته مواد غذایی عملگرا قرار می گیرند.

برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم مقاله فوق را مطالعه کنید: غذاهای فراسودمند

چرا باید دمنوش های طبیعی حاوی پروبیوتیک استفاده کنیم؟

پروبیوتیک ها به میکروبهایی کفته می شوند که می توانند برای بدن مفید بوده و به سلامت ما کمک کنند. علم محصولات پروبیوتیک در ایران اگر به قدمت طب سنتی و باستانی ما نباشد، کمتر از آن نیست. محصولات لبنی نظیر دوغ و کشک، ترشیجات، سیر و سرکه، مشروبات، عسل و حتی بسیاری از غذاهای محلی ایران خواص پروبیوتیک داشته اند. حتی گیاهان دارویی در گذشته شستشوی کاملی نداشتند. به همین دلیل برخی از باکتری های سودمند همراه با گیاهان دارویی وارد بدن افراد می گردید.

از طرف دیگر استفاده از محصولات لبنه-گیاهی در گذشته یکی دیگر از نشانه های مصرف گیاهان دارویی همراه با پرووبیوتیک ها بوده است.

پروبیوتیک ها نیز همانند گیاهان دارویی خواص سلامت بخش نظیر کاهش مشکلات گوارشی، تقویت سیستم ایمنی بدن، و خواص آنتی اکسیدانی دارند. مطالعات نشان داده است که برخی گیاهان با پروبیوتیک ها خواص سینرژیستی دارند. یعنی اثرات سلامت بخش یکدیگر را تقویت می کنند.

برای اطلاعات بیشتر در مورد محصولات سینرژیک این مقاله را مطالعه کنید: دمنوش قاشقی سینرژیک

با آنکه در گذشته محصولات غذایی سالم و دارویی ایران در جهان زبانزد خاص و عام بوده است ولی امروزه کمتر از ۱۰% مردم ایران از این محصولات را می شناسند و از انها استفاده می کنند. بر همین اساس تیم سلامت سبز با شرکت در نمایشگاه عصر امید گفتگویی با خبرگزاری ها انجام داده است که در زیل آمده است:

شرکت کننده رویداد عصر امید درباره دمنوش های طبیعی گفت: 

ایران در زمینه گیاهان دارویی پیشینه ۴ هزار ساله دارد و در کنار کشورهای چین و هند جزء اولین کشورهایی است که علم گیاهان دارویی را در جهان عرضه کرده است.

بهروز مرادی مدیر شرکت پیشگام کاوش سلامت سبز درحاشیه برگزاری نمایشگاه عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت:

با محصول دمنوش های طبیعی سینرژیک با نام تجاری پروتامین در این رویداد حاضر شدیم.سبک زندگی امروز باعث بروز بیماری‌های مختلفی می‌شود که اغلب این بیماری‌ها با برهم زدن تعادل میکروبی بدن بروز پیدا می‌کنند. در بدن ما بیشتر از سلول‌هایی که در بدنمان وجود دارد باکتری وجود دارد که برای بدنمان مفید هستند. به این باکتری‌ها پروبیوتیک می‌گوییم و از بین رفتن این باکتری‌ها باعث بر هم خوردن تعادل میکروبی بدن می‌شود که در علم پزشکی می‌گویند دیسبایوزیس اتفاق افتاده است. همین امر باعث بروز بیماری‌های مختلف می‌شود.

وی ادامه داد:

حتی در سال‌های اخیر که بیماری کرونا بروز پیدا کرد مطالعه کردند دیدند یکی از سه عامل تشدید بیماری کرونا برهم خوردن تعادل میکروبی بدن است و مصرف پروبیوتیک‌ها می‌تواند تا حد بسیار زیادی سیستم ایمنی بدن را تقویت و از بروز بیماری‌ها جلوگیری کند.در حال حاضر مواد غذایی مختلفی در بازار عرضه می‌شود ولی متأسفانه فرهنگ استفاده از پروبیوتیک‌ها به دلایل مختلف در ایران جا نیفتاده است.

مرادی بیان کرد:

پروبیوتیک‌ها باید بومی ایران باشند و با فرهنگ غذایی کشورمان سازگار باشند. شاید مردم کشور ما خیلی با مصرف لبنیات راحت نباشند.از طرف دیگر لبنیات یک محصول فراسودمند نیست. لبنیات کلسیم دارد و می‌تواند برای بدن مفید باشد ولی به عنوان یک محصول غذایی عملگرا نیست.

این محقق ادامه داد:

ما روی محصولات عملگرای بومی ایران دست گذاشتیم. ایران در زمینه گیاهان دارویی پیشینه ۴ هزار ساله دارد و در کنار کشورهای چین و هند جزء اولین کشورهایی است که علم گیاهان دارویی را در جهان عرضه کرده است.

دمنوش های طبیعی پروبیوتیک برای اولین بار در ایران

وی ادامه داد:

طبق بررسی‌هایی که تیم علمی ما انجام داده برای اولین بار ثابت کردیم که برخی از گیاهان دارویی بومی ایران، اثر سلامت‌بخش پروبیوتیک‌ها را چندین برابر می‌کنند، یعنی اثر سینرژیستی دارند.

مرادی بیان کرد:

در حال حاضر یکی از سه برند برتر محصولات چای و دمنوش های طبیعی در جهان که تولید کشور آمریکا است، محصولات پروبیوتیک هم تولید می‌کند، قیمت‌اش بسیار بالاست و هم به دلیل قیمت بالا و هم به دلیل تحریم‌ها به دست مردم ایران نمی‌رسد و ما سعی کردیم با استفاده از این تکنولوژی، محصولی با همان کیفیت برای کشور عزیزمان فراهم کنیم.

وی درباره رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی توضیح داد: الان مرکز رشد دانشگاه آزاد واحد کرج مستقر هستیم و به نظرمن رویداد گام دوم فرصت بسیار مناسبی مخصوصاً برای دانشجویان است تا بتوانند ایده‌های خود را به عمل تبدیل کنند و وارد بازار کار شوند.

لینک خبر: خبرگزاری آنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *